Spodziewałam się odwołania, chociaż miałam jednak nadzieję, że sobie to wybijesz z głowy.
Od dłuższego czasu słyszę od graczy o Twoim przychodzeniu na ich działki, tepanie innych osób, bezcelowe i długie przesiadywanie w tym miejscu.
Mam wrażenie, że jesteś źródłem jakiejś części zgłoszeń o nękaniu.
Zaczynając od początku - Dziś z rana dostałam zgłoszenie od gracza Parostatek, powiedział mi, że siedzicie na jego działce w grupie. Zkeram, Kvs1889 i podajże King_Kamil. Podobno byliście tam od godziny i jedyne co robiliście to biegaliście na działce, przeszkadzaliście i ignorowaliście wszelkie prośby o pójście sobie. Widziałam część zdarzenia, a w zasadzie jej koniec, Parostatek opisał mi sytuacje wystarczająco dokładnie bym stwierdziła pierwsze kroki odnośnie nękania. Wieczorem ponownie się pokazaliście. Pierwszym gościem byłeś Ty, zacząłeś tepać tam innych graczy - Kvs1889, Profesjusz oraz Niluxeee. Odniosłam wrażenie, że chciałeś ich w to wciągnąć, a w zasadzie nie tylko ich. Wymienieni dostali warna ponieważ siedzieli tam trochę dłużej niż Ci gracze którzy wręcz przyszli, postali chwilkę i poszli.
Będąc na działce Omiszki i Parostatka biegaliście bez celu, przeszkadzaliście i nie chcieliście sobie pójść. Zabiliście ich kilka razy, ale raczej nie dla itemów - byli bez żadnego ekwipunku, to brzmi jak celowe przeszkadzanie w rozgrywce.
Dopiero po rozdaniu warnów i bana zajęliście się sobą.
Tak jak powiedziałeś, odpuściłeś. Lecz dalej widzę Cie, jako źródło problemu z nękaniem.
Porozmawiałam z Parostatkiem i gracz powiedział mi, że chyba jesteś zazdrosny o Omiszkę, a dokładniej o skup kości który otworzyła. Chyba chodziło mu o to, że chciałeś jej dogryźć w ten sposób. Nie wiem na ile to prawda, to taki drobny szczegół.
Nie chce Cie oceniać, ale dajesz wyraz osoby mściwej, chciwej no i materialisty. Prowokujesz, dogryzasz, dyskutujesz na czacie chociaż nie powinieneś.
Masz dwie kary na koncie również odnośnie nękania.
Oprócz tych dwóch kar, byłeś też upominany słownie w tej samej sprawie - nękaniu.
Ale cofnijmy się jeszcze chwilkę. Przed zbanowaniem przeprowadziłam z Tobą rozmowę,
Podczas rozmowy mówiłeś, że no słusznie zwracam uwagę, kiedyś też tak robiłem, poprawię się. A jednak na odwołaniu do bana twierdzisz, że jest niesłuszny.
Twierdzisz, że to nie jest nękanie, najwidoczniej pominąłeś samą definicje i podałeś jedynie przykłady.
“Nękanie – świadome działanie na szkodę gracza lub grupy graczy utrzymujące się od długiego czasu, objawiające się utrudnieniem gry, które graniczy lub wiąże się z trwałym
uniemożliwieniem normalnej gry nie mającej znamion i nie będącej częścią naturalnej rywalizacji w grze i może skutkować negatywnym nastawieniem gracza lub grupy do
serwera, uszczerbkiem na jego wizerunku i widoczna utratę graczy przez serwer co jest wbrew interesom serwera. Nękanie w tym znaczeniu jest działaniem na szkodę serwera i
podlega regulaminowi. “
Ewidentnie działałeś na szkodę gracza, teleportowałeś do nich graczy by oni odwalili za Ciebie większość roboty, przeszkadzali, bez celu biegali po działce i utrudniali rozgrywkę. Byłeś źródłem całego problemu odnośnie nękania. Podejrzewam, że chciałeś się zemścić, wspominałeś o jakichś problemach prywatnych, nie będę w to wnikać, aczkolwiek może w tym jest coś więcej.
Ban jest słuszny, uargumentowany i myślę, że zrozumiały dla każdego. Jestem absolutnie na NIE dla unbana, po napisaniu tego odwołania mogę nawet powiedzieć, że zasługujesz na przedłużenie bana.