[PROPOZYCJA] Stoiska przy MineShop oraz na rynku |
Jestem zmuszony zdementować teorie o ośmiu straganach jako potencjalnej przyczynie zatłoczenia /warp sklep. Mam nawet solidne podstawy, aby stwierdzić, że są to herezje! Otóż gdy tylko przeczytałem wpisy powyżej, poczyniłem obserwacje owego warp'u. Od godziny 19:15 z niecierpliwością śledziłem ruch w MineShop. Nawet z bardzo dużą niecierpliwością, ponieważ przez pierwsze dwadzieścia minut były aż dwie wizyty! Należy zauważyć bardzo istotny szczegół: ciężko o większą aktywność niż w piątkowe popołudnie przed eventem, przez cały czas trwania badań ilość osób online nie spadała poniżej 40 osób na serwerze survival. Niewątpliwie Mineworld cieszy się sporą popularnością i zrzesza setki graczy, ale śmiem wątpić, iż główną przyczyną sukcesu jest możliwość odwiedzenia serwerowego sklepu. Obserwacje ruchu kontynuowałem aż do ogłoszenia otwarcia /warp event (tam jest dopiero ruch i tłok!) i do godziny 20 zanotowałem wizyty OŚMIU osób (tyle samo, ile stoisk może zostać umieszczonych. Przypadek?), część z nich odwiedziła sklep kilka razy co daje wynik około 12 wizyt w ciągu niecałych 45 minut. Nie jestem gołosłowny - aby uniknąć rzucania słów na wiatr, dokumentacja 24 minut obserwacji jest dostępna pod tym linkiem. Jeśli ktoś nie wierzy moim kalkulacjom i uważa, że zaniżam wynik - zapraszam do sprawdzenia, przyspieszyłem dwukrotnie aby ułatwić ^^
Pragnę zatem uspokoić: dodanie stanowisk w okolicy sklepu nie wywoła niepohamowanego nawału handlarzy, nie spowoduje zamieszek, nie będą rzucane widły i nie będzie potrzebna pacyfikacyjna interwencja wojska. Nawet w drzwiach nikt się nie zablokuje (zawsze można przejść po kolei), bowiem w szczytowym momencie przypadkiem do sklepu w jednej chwili trafiły 2 osoby. Problem moze sprawić, że jedna z nich bezcelowo biegała po placu przed rynkiem. W wypadku obecności stoisk będzie trzeba biegać alejką
![]() Lady, Nightmara, oraz pozostali, którzy nie mieli okazji się wypowiedzieć: jeśli macie inne, faktyczne powody, dla których gracze pod żadnym pozorem nie powinni mieć możliwości najmu stoiska poza targiem - czekam na argumentację ![]() PS: Serdecznie pozdrawiam osoby, których wizyta została uwieczniona ^^ |
Użytkownicy przeglądający ten wątek: |
2 gości |